Inschrijving 2024

Toelichting abonnementen

Na een twee geslaagde jaren gaan we met veel energie en enthousiasme het derde jaar van onze duurzame dorpstuin De Tuinbroek in. Uitgangspunt blijft: groenten en bloemen dicht bij huis te halen, teelt zonder kunstmestgebruik en bestrijdingsmiddelen.

Door veel gesprekken met klanten, informatie van andere dorpstuinen en vooral door een enquête die vaak is ingevuld, hebben we besloten om in 2024 als volgt verder te gaan:

 • We geven de mogelijkheid om helemaal over te gaan tot zelfoogst, maar ook om dat deels te doen of helemaal niet.
 • De mogelijkheid om “gewoon” incidenteel te blijven bestellen per app blijft bestaan. Je kunt dit losse verkoop noemen.
 • De openingsdagen en tijden zijn: maandag + woensdag van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdag vanaf 9.00 tot 16.00 uur.
  Tijdens de lunchpauze van 12.30 uur tot 13.30 uur zijn wij gesloten.
 • U kunt op De Tuinbroek met verse bloemen ook een mooi boeket samen stellen. Uit allerlei onderzoeken wordt steeds duidelijker dat zeker in de bloementeelt erg veel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Wij gebruiken daar uiteraard NIETS van.
  Op onze openingsdagen kun je altijd terecht om zelf dit mooie boeket te komen plukken en samen te stellen.
  De kosten voor een basisboeket is €7,50. Het boeket heeft de grootte tussen duimen en wijsvingers. Mocht je een groter boeket wensen, dan kost dat uiteraard iets meer.
  Bent u van plan vaker van een bloemboeket te genieten, dan bieden wij u de mogelijkheid om een strippenkaart te nemen.
  Er is een strippenkaart voor 3 maal een boeket (€ 21,–) en een strippenkaart voor 6 maal een boeket ( € 40,–).
  De strippenkaart is een leuk cadeau om te geven: de kaart blijft immers jaren geldig.
 • Elk weekend word je via app en site geïnformeerd welke groenten en bloemen er die week zijn.

Pakketten

We werken met 3 soorten groentepakketten. De pakketten gaan uit van1 of 2 personen, is afhankelijk van hoeveel je eet. Kinderen tot en met 5 jaar zijn gratis, 6 tot en met 14 jaar geldt voor de helft van de prijs. Een pakket is voor 5 dagen per week gedurende 30 weken per jaar. Het pakket bestaat uit 5 soorten groenten, inclusief aardappelen. Je kunt doorgaans kiezen uit ongeveer 9 groentesoorten. Je pakket aanvullen met meer of andere groenten kan altijd, daar betaal je dan de dan geldende prijs per extra groente voor.

A Pakket zelfoogst.
Je kunt op maandag, woensdag of zaterdag komen oogsten. Kosten €12,00 per pakket per week. Je hoeft alleen aan te geven welke dag in principe je voorkeur heeft om te komen oogsten. Maandelijks of jaarlijks te voldoen, grote voorkeur voor digitaal betalen.

B Pakket deels zelfoogst.
Je komt 2 van de 4 weken per maand zelf oogsten. Via app geef je aan of je die week zelf komt oogsten of alleen komt halen, natuurlijk geef je dan ook aan wat en wanneer je komt halen. Kosten €15,00 per pakket per week. Verder hetzelfde als bij pakket zelfoogst.

C Pakket geen zelfoogst.
Je geeft elke week via app aan welke 5 groenten je wilt hebben en wanneer je die komt halen. Kosten €18,00 per pakket per week en verder weer hetzelfde als bij pakket zelfoogst.

TIP: Afhankelijk van uw eetpatroon is één oogstaandeel geschikt voor 1 à 2 personen.
Als richtlijn kunt u als verbruik (niet panklaar, dus o.m. schoonmaken) per dag hanteren :

0 t/m 5 jaar ¼ oogstaandeel     ~125 gram  (gratis)
6 t/m 14 jaar  ½ oogstaandeel     ~200 – 250 gram
15 +  vol oogstaandeel   ~400 – 500 gram

Een oogstaandeel pakket is voor 5 dagen per week gedurende 30 weken per jaar en dat pakket kunt u wekelijks (laten) ophalen.
Bent u bijvoorbeeld een kleine eter en alleenstaand, dan kiest u voor een ½  oogstaandeel en krijgt u per week circa 1000 – 1250 gram mee. De aangeboden groenten zijn seizoensgebonden en één pakket is minimaal een half oogstaandeel. Ga goed na, afhankelijk van uw eet- en kookgedrag, wat u voor uw gezinssamenstelling nodig heeft. Onderstaand ziet u 2 illustraties als toelichting. Onderaan de pagina vindt u de link om het inschrijfformulier te downloaden. Vragen ? ………. wij geven u graag uitleg (zie ook onze contactpagina).


Losse verkoop

Ook in 2024 blijft het mogelijk gebruik te maken van de losse verkoop. Per app geef je aan wat je wilt komen halen of eventueel zelf wilt komen oogsten. Je betaalt de prijs die dan geldt per groente. Contant betalen kan nog steeds maar digitaal heeft ook hier de voorkeur.

Inschrijfformulier

Je kan hieronder het inschrijfformulier als PDF downloaden, svp invullen en afleveren op een van de aangegeven adressen.
U kan het formulier ook ingevuld en getekend inscannen en emailen naar een van de aangegeven emailadressen.
In verband met het maken van een teeltplan voor elk jaarlijks oogstseizoen, is het prettig als wij snel uw informatie krijgen.Wij hebben veel zin in seizoen 2024